Klik !

 

Historie van Banketbakkerij Groen.

Deze bakkerij heette vroeger bakkerij DE KONING. Gerrit de Koning heeft de bakkerij in 1906 laten bouwen als een echte Broodbakkerij. Het pand is dus al meer dan 100 jaar in gebruik als bakkerij en sinds 1981 door Banketbakkerij Groen.

Marcel en José Groen zijn samen op 1 maart 1981 begonnen met de exploitatie van een banketbakkerij met alleen productie van koek en banket zonder winkel.

De producten werden destijds alleen verkocht op de markten in de regio. Marcel doet dit nog steeds. Iedere Woensdag is hij in carnisselande bij winkelcentrum de Carnisse Veste en Vrijdag in het centrum van Barendrecht en Zaterdag te vinden op de centrummarkt van Rotterdam in een geheel gekoelde verkoopwagen vol met eigen fabrikaat Banket en Chocolade.

Na drie jaar op 19 mei 1984 opende de deuren van onze winkel die toen met nog tien andere ambachtelijke bakkers de elfde was in onze wijk Carnisse (Charlois).

Na enkele jaren is in 1991 onze winkel drastisch verbouwd en werd ons team uitgebreid met Monique Kegel die na een interne opleiding als banketbakster is doorgegroeid tot een ware chocolade specialist die mede vorm heeft gegeven aan onze eerste chocolaterie met de naam "De Chocolade Boom".

In 2006 is de gehele bakkerij op de schop gegaan en is na een grondige renovatie, zowel de bakkerij als de winkel vernieuwd. Ons chocolade atelier heeft ook nieuwe gestalte gekregen onder de naam
“Chocolade op Zuid“
de chocolaterie van Banketbakkerij Groen in Charlois Carnisse.

Sinds 2008 zijn wij de laatste ambachtelijke Banketbakkerij in onze wijk met verkoop van ambachtelijk gebakken brood van bakker
J. van der Waal

 
 

Wij hopen dat U nog vele jaren van onze diensten gebruik zult maken.

Veel plezier op onze website.

Marcel & José Groen,
Monique Kegel.

Klik !

Klik !